Un bloc de Joan Yll Martínez

Un bloc de Joan Yll Martínez

06 de juny 2010

CORPUS PLUJÓS









































No resulta cap novetat que per la festivitat del Corpus plogui. Aquest any hem tornat a mirar al cel, confiats que deixaria fer la festa, en especial, la confecció de les catifes de flor. La cosa ha perillat durant tot el matí. Però gràcies a la il·lusió amb la qual s’involucren tantes persones, la mainada i tots els qui en tenen cura de dirigir, l’aigua no els ha fet recular, també la climatologia ha estat, en certa manera, una mica complaent i a estones ha deixat fer.
Menció especial es mereix l’altar del Cap de la Vila, confeccionat per la Societat del Retiro, oferint un entorn on l’aigua n’ha esdevingut la protagonista. Una idea original i ben treballada, complementada amb una acurada ornamentació floral. Ha estat dels anys que ha captivat i ha rebut quantitat d’elogis.
Uns altres protagonistes de la festa són els gegants, tots. La cercavila de la vigília, la de la prèvia a la processó, aquesta última, potser pel seu recorregut, a l’anar i tornar pel Passeig, en aquesta hora de la tarda quan ja els acompanyava el sol, ofereix unes imatges boniques, molt sitgetanes. La seva presència amb l’imatge de la Punta com a teló de fons, es converteix en una parcel·la molt nostrada.
Un any més els carrers del poble, els balcons, l’Exposició de Clavells, han lluït una florida espectacular. En tenim de donar gràcies a totes les persones que n’estan implicades, sense la seva predisposició no seria possible.
Que per molts anys!

© Joan Yll Martínez

© Joan Yll Martínez