Un bloc de Joan Yll Martínez

Un bloc de Joan Yll Martínez

14 de juny 2009

Detalls i aspectes de la festivitat de Corpus

A mi particularment m'agraden els preparatius, la nit de la vigília guarda un encant especial. És quan es dibuixa el terra dels carrers, es talla la flor, s'organitza l'ornamentació del Cap de la Vila... Són moments curullats de sitgenanisme, amb la presència i col·laboració de molta gent de casa.
A primera hora del matí del diumenge, la mainada de les escoles són els protagonistes. Gràcies a l'esforç dels puntals de sempre i a aquesta aportació de la nostra jovenalla, les catifes de flors continuen engalant els carrers de la Vila, per admiració de tothom.
Durant tot l'any els cultivadors de clavells, han mimat, amb el seu treball silenciós, els testos que presenten a l'Exposició. I les mestresses de casa han tingut bona cura d'engalanar els balcons amb flors, fent honor a la sensibilitat que tant distingeix a la dona sitgetana.
Aquestes imatges intenten plasmar una pinzellada de tot plegat. Sense oblidar-nos dels gegants que també formen part d'aquest entorn tan sensitiu i tan nostre. Ni de la Moixiganga, els seus components han estat els encarregats de confeccionar l'altar del Cap de la Vila i acompanyaran al Santíssim en el transcurs de la Processó.

© Joan Yll Martínez

© Joan Yll Martínez